bilgin-dindar

Bu Blogda Ara

Blog Arşivi

Tema resimleri Storman tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Yayınlar

Yahudilikteki Günah Keçisi [ Azazel]

bilgin-dindar

1 Haziran 2017 Perşembe

Hristiyanlıkta Oruç Var mıdır?




Mukaddes Kitap’taki hükümler nedir?
1. Hristiyanlar ulusal bir krizle  karşılaşınca oruç tutmalı. “Yehoşafat Rab’be danışmaya karar verdi ve bütün Yahuda’da oruç ilan etti. Rab’be yönelmek için Yahuda’nın bütün kentlerinden gelen halk toplanıp RAB’den yardım diledi.” (2. Tarihler 20:3-4, Eski Antlaşma) 

2. Hristiyanlar bireysel ihtiyaçları için oruç tutmalı. Bahsettiğimiz ihtiyaçlar gerçek gereksinimler olmalı. İsa'nın öğrencileri: “Bizler kötü ruhu neden kovamadık?” diye sordular. İsa onlara, “Bu tür ruhlar ancak duayla ve oruçla kovulabilir” cevabını verdi. (Markos 9:29-30, İncil) 

3. Hristiyanlar zor bir durumla karşılaştığında oruç tutmalı. Davut peygamber şöyle yazdı: “Oysa onlar hastalanınca  ben çula sarınır, oruç tutup alçak gönüllü olurdum.” (Mezmurlar 35:13)

4. Hristiyanlar, ruhsal kararlarıyla karşılaşmış olduğunda oruç tutmalı. Bu noktada İsa, gösterilebilecek en  büyük örnektir. İsa dünyaya ait hizmete başlamadan önce 40 gün ve 40 gece oruç tuttu. “Bundan sonrasında İsa, İblis tarafından denenmek üzere Ruh vesilesiyle çöle götürüldü. İsa kırk gün ve kırk gece oruç tuttuktan sonra acıktı.” (Matta 4:1-2, İncil)

5. İsa'nın ikinci gelişinin gerçekleşebileceği düşüncesiyle oruç tutulmalı. İsa’ya  öğrencilerinin niçin oruç tutmadığı sorulduğunda şu cevabı verdi : “Güvey aralarında olduğu sürece davetlilere oruç tutturabilir misiniz? Fakat güveyin aralarından alınacağı günler gelecek, onlar işte o zaman, o günler oruç tutacaklar.” (Luka 5:34-35, İncil)

0 on: "Hristiyanlıkta Oruç Var mıdır?"

.
Davetsiz Hayat