bilgin-dindar

Bu Blogda Ara

Blog Arşivi

Tema resimleri Storman tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Yayınlar

Yahudilikteki Günah Keçisi [ Azazel]

bilgin-dindar

2 Haziran 2017 Cuma

Kuran'da 5 Vakit Namaz Var mı?


Belirli şartları taşıyan her Müslüman üzerine 5 vakit namaz farzdır ve bu Kuran,Sünnette'de belirtilmiştir. Beş vakit hakkında Kur'an-ı Kerim mücmel olarak işaret etmiş, bu işaretler peygamber Efendimiz tarafından fiili olarak hayata geçirilerek açıklanmış ve desteklenmiştir.
Peygamber İslam akidesine göre bir postacı değil getirdiği mesajı bi zatihi uygulayıp insanlara açıklayan kimsedir. Uygulamalarında ne zaman ne kadar rekat namaz kılınacağını bi zatihi göstermiştir. Bu uygulama fiili tevatür dediğimiz yöntemle günümüze kadar gelmiştir.( İnsanların birbirlerinden görerek yapageldikleri yöntem.)

5 vakit namazla ilgili ilk ayet Tâhâ suresinin 130.ayetidir ve mealen şu şekildedir:

"...Güneşin doğmasından önce de batmasından önce de Rabbını övgü ile tesbih et. Gecenin bazı saatlerinde ve gündüzün etrafında (iki ucunda) da tesbih et ki, rızaya ulaşasın."güneşin doğmasından ve batmasından önce, gece saatlerinde ve gündüzün iki ucunda olmak üzere beş ayrı vakitte Cenab-ı Hakk'ı zikretmek ve ona dua etmek, yani namaz kılmak emredilmiştir.

Bakara suresi 238. ayet-i kerimesindeki , "namazlara ve ayrıca orta namaza devam edin" ibaresi "namazlar" anlamındaki "salâvat" kelimesi çoğuldur. Arapça da çoğul denilince akla en az 3 gelir.. "İki'' ye tesniye denir ve ''iki namaz'' sözü "salateyn'' şeklinde ifade edilir. Böylelikle, ayetteki ''salavat'' sözünden az üç namaz olduğu anlaşılır. Ayrıca birde "orta namaz" vardır. Çünkü matuf, matuf aleyhten (üzerine atıf yapılandan) ayrıdır. Bu durumda 3 namazın ortası olamayacağına göre ayetteki "salavat" kelimesi, az dört namazı ifade eder. Orta namazında buna eklenmesi ile beş vakit namaz ortaya çıkar. Orta namazdan kasdedilenin ikindi namazı olduğu bazı hadislerde rivayet edilmiştir.

0 on: "Kuran'da 5 Vakit Namaz Var mı?"

.
Davetsiz Hayat